Ontwikkeling
Heerlijkheid Haps

Direct aan de entree van het dorps Haps ontstaat de komende jaren project Heerlijkheid Haps. Oorspronkelijk initiatiefnemer Mooren Project Developments en Locares Vastgoedontwikkelaars slaan de handen ineen om deze nieuwe woonomgeving tot ontwikkeling te brengen. Het betreft de locatie ‘Nabij de Schans’, aan de rand van de kern nabij de entree van Haps. Gelegen tussen De Schans, ’t Loo en de Kerkstraat te Haps. Begin september 2023 sloten we de overeenkomst die onze gezamenlijke ambities vastlegt.

Vul de Woonenquête in

De geschiedenis van Heerlijkheid Haps

Al omstreeks het jaar 1300 was deze plek bewoond. Toen nog stond er een kasteel, Haps Huys als heerlijkheid van de hertog. Het nieuwe woongebied ligt letterlijk in de tuinen van het kasteel. Rondom het rijksmonument ontwikkelen we een gevarieerde woonwijk waarmee we het rijke verleden van de plek opnieuw zichtbaar maken. Daarbij zijn starters en senioren belangrijke doelgroepen voor het dorp.

Een sfeervolle nieuwe woonomgeving

In verschillende fases verschijnen de komende jaren nieuwe duurzame woningen. Binnen het plangebied en aansluitend op reeds bestaande wijken, ontstaat ruimte voor een sfeervolle nieuwe plek met ruimte voor ongeveer 90 tot 100 woningen.

Een project door participatie met de omgeving

Locares kenmerkt zich door al bij de start van een project de dialoog aan te gaan met de omgeving. Zo wordt de participatie al direct vormgegeven en krijgen omwonenden en andere geïnteresseerden meteen de kans wensen en behoeftes te delen. Op deze manier wordt, terwijl de plannen langzaam vorm krijgen, aangesloten op de actuele behoeftes en wordt de verbinding gezocht met de bestaande omgeving.

LET OP: Nieuwe locatie Inloop

De Posthoorn aan de Kerkstraat 6 in Haps.